Welcome Message

'

16 August 2010

Harga Ayam RM7 masih Munasabah ?? Biar betik !

Dulu seingat Aku, harga syilling ayam nie 6 henggit jer sekilo, tak caya tengok sini ….(tak tahu la sudah tukar) skang nie dah jadi RM7 henggit plak…pastu boleh cakap munasabah plak..hmmm. Takpe, kita tengok raya nie…naik ke tak harga ayam tu…kalau naik merasa la kita makan ayam import dan tapi jangan kalau naik skit lagi ..ada statement masih tak berapa membebankan lagi.
Yang buatkan harga ayam nie nak naik jer..pasal permintaan sentiasa ada dan bertambah…
Apakata kita tukar tukar menu, seminggu daging, seminggu Ikan dan Seminggu sayuran dan seminggu ayam..ok tak.
 
Ayam import untuk stabil harga

Polis Bakal Siasat Timbalan Menteri ?

Hmm…sejak 2 menjak nie banyak pendedahan …tunggu
KUALA LUMPUR: Seorang timbalan menteri bakal disiasat polis selepas satu laporan dibuat kelmarin berhubung salah laku seksual dilakukannya selain didakwa turut terbabit dengan kegiatan pelacuran kelas atasan termasuk membekalkan gadis di kalangan pelajar kolej.
Sumber polis berkata, seorang ahli politik berusia 50-an dan berasal dari Ipoh, Perak sebelum ini tampil di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Brickfields kira-kira jam 11.08 malam kelmarin sebelum membuat laporan polis berhubung jenayah salah laku seksual yang dilakukan oleh timbalan menteri berkenaan.

Gara Gara Kecoh Betul !!!

Actually bende nie dah lama aku nak post tapi pasal sibuk dak buat blog pasal koleksi Kain dan blog kuruskan badan heheh sempat promote la plak.

kecoh-betul
Ok balik pada tajuk diatas, ni ha aku sebenarnya nak cerita pasal handphone aku tertinggal dan terus hilang time tengok citer kecoh betul
…memang kecoh betul…citer boleh tahan lawak dia, tapi setengah jam sebelum citer abis anak aku yg no 2 tu buat hal plak ..dia berebut handset ngan akak dia…apa lagi aku bagi la handset K700i aku yg lama tu.
Untuk pengetahuan korang lokasi adalah di Mid Valley, time tu aku tengok midnight pukul 12.45am dan itu adalah tayang terakhir tuk malam tu.

Adehh – CashOut Rejected

Tungu punya tunggu punya tunggu…sekali cashout aku rejected daaa… patut la lama semacam jer nak sampai cek. Aku rasa tak perlu la aku citer lagi cek dari mana..hehehe.

tunggu

At 1st aku tak puas hati due to what akunya cek kene reject..so aku send email untuk tahu what is wrong with it… they replied… tapi jawapan masih aku tak puas hati… even the amount is not big :) but i still need to know why kene reject. Akhirnya aku dah malas nak pikirkan sangat…better aku increase traffic aku…dari pikir cashout yg kene reject tu. Atas dasar think positive…maka aku go on jer.

Bukan apa…sebab aku percaya aku tak terlibat lagi dalam aktiviti klik klik nie…tapi untuk CPM telah dimasukkan semula ke dalam akaun aku.

Aku harap nie pengajaran yg boleh dikongsi untuk semua blogger kaki klik yg majoriti nya semua dah stop doing it… And please dont blogwalking and say something related to klik iklan…but blogwalking still ok maa.

Ok la. tu jer la yg boleh aku share pasal cashout rejected.

Happy blogging. cheers.

p/s: sori kalau bahasa rojak kurang sedap…

06 July 2010

Jawatan Kosong Terkini untuk Bulan Julai (MATRADE, Lembaga Pertubuhan Peladang, IPPJ, Agrobank)

Salam Sejahtera,
Terkini Jawatan kosong Minggu-1 July, 2010 untuk diisi :

A. Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) :

  • 1. Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41
  • 2. Penolong Pegawai Ehwal Ekonomi Gred E27
  • 3. Juruteknik Komputer Gred FT17
  • 4. Pembantu Tadbir (P/O) Gred N17
  • 5. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29
Tarikh tutup : 19/7/2010

30 June 2010

Pelbagai Jawatan kosong (Universiti Malaysia Pahang, MBPJ, PERKESO, KPKK, UPM, Holding, Majlis Daerah Setiu, SME Corp, Majlis Perbandaran Dungun.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Berikut adalah jawatan kosong terkini untuk penghujung bulan JUNE 2010 untuk diisi :

Sila Klik Nama Majikan yang menawarkan Jawatan Kosong untuk melihat iklan dilaman Rasmi mereka.


21 June 2010

Jawatan Kosong untuk Bulan June minggu ke3

Terkini Jawatan kosong Minggu-3 June, 2010 untuk diisi :

A. MALAYSIA AIRPORTS HOLDINGS BERHAD :

  • 1. Service Monitoring
  • 2. Admin/Operations Officer - LCCT
Tarikh tutup : 22/6/2010

B. Jabatan Kewangan Negeri Pulau Pinang :

  • 1. Pembantu Tadbir (P/O) N17
  • 2. Pemandu Kenderaan R3
Tarikh tutup : 25/6/2010

16 June 2010

Jawatan Kosong Bulan June Minggu Ke2

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia,
Berikut adalah Jawatan kosong Terkini Minggu-2 June, 2010 untuk diisi :

A. Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) :

  • 1. SETIAUSAHA PEJABAT GRED N27 (KONTRAK)
Tarikh tutup : 23/6/2010

B. Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran :

  • 1. Akauntan W41 (Tetap)
  • 2. Pegawai Penerangan S41 (Tetap)
  • 3. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17 (Tetap)
Tarikh tutup : 28/6/2010

07 June 2010

Pelbagai Jawatan Kosong Terkini Minggu Pertama June 2010 (UPM, KWSP, SYARIKAT AIR TERENGGANU, MAJLIS DAERAH HULU SELANGOR, UITM, UKM, MAIS)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
Berikut adalah Jawatan kosong yang Terkini untuk Minggu Pertama June, 2010 untuk diisi :

 

A. Universiti Putra Malaysia :

  • 1. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM GRED S17
  • 2. PEMBANTU KESELAMATAN GRED KP17
  • 3. PEMBANTU MAKMAL GRED C17
  • 4. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT GRED N17
  • 5. SETIAUSAHA PEJABAT GRED N27
Tarikh tutup : 11/6/2010

01 June 2010

PPPP – Jenama Strike~Hold

Untuk post terkini sila scroll ke bawah.


Assalamualaikum Semua dan selamat sejahtera.
Entri kali aku nak bercerita mengenai sejenis penyembur pelbagai guna yang masih BARU berada dipasaran Malaysia tetapi telah MELUAS digunakan di US. Aku akan tunjukkan juga bukti dari aku sendiri sebagai pengguna dimana penyembur nie MEMANG BERKESAN.
Apa itu PPPP ?

Tolong Jangan Baca Entri Berikut !

Related Posts with Thumbnails

Sila langgan dengan email untuk tidak terlepas post-post terbaru.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner